Η ανατομία ενος χαρούμενου γονιού σε 5 βηματα

Τι είναι αυτό που σκέφτονται και κάνουν πράξη στην καθημερινότητα τους οι γονείς με θετική σκέψη; Οι γονείς με θετική στάση ζωής μιλούν δυναμικά και εποικοδομητικά και πάντα επικεντρώνονται να βρουν λύση σε κάθε πρόβλημα. Διαβάστε  παρακάτω 5 τρόπους, οι οποίοι μπορούν να σας βοηθήσουν να υιοθετήσετε μια θετική στάση στη καθημερινή σας ζωή και να εμπνεύσετε τα παιδιά σας με το παράδειγμα σας.

1. Ευγνωμοσύνη: Δοκιμάστε το! Ξυπνώντας το πρωί σκεφτείτε τρεις λόγους για τους οποίους νιώθετε ευτυχισμένοι/ τυχεροί τη δεδομένη μέρα. Νιώστε ευγνωμοσύνη γιατί έχετε έναν σύντροφο που σας αγαπά αληθινά, γιατί είστε σε φόρμα, γιατί έχετε μια ευτυχισμένη οικογένεια, γιατί συγκινηθήκατε που σας αποκάλεσε για πρώωτη φορά μαμά ή μπαμπά ή πολύ απλά γιατί καταφέρατε και μπήκατε σε εκείνο το τζιν που είχατε αγοράσει 2 νούμερα μικρότερο. Όποιος και να είναι ο λόγος, νιώστε μέσα σας ευγνωμοσύνη.

 

Μαμα που χαμογελάει

Μαμα που χαμογελάει

2. Ανοιχτοί στο καινούργιο: Επιλέξτε ένα διαφορετικό πρόγραμμα στο γυμναστήριο, πηγαίνετε το απόγευμα μιας καθημερινής βόλτα με τα παιδιά. Μπορεί απλά να το απολαύσετε, να μάθετε κάτι καινούργιο, να ξεφύγετε από την καθημερινή ρουτίνα και να ανανεωθείτε.

3. Δωστε τέλος στην κριτική: Κάθε φορά που γνωρίζετε ένα καινούργιο πρόσωπο ή σας ζητούν τη γνώμη σας για κάτι, ξεκινήστε με τα θετικά. Ακόμη και αν στη πορεία χρειαστεί να κρίνετε κάτι αρνητικά ή όλη σας στάση θα είναι πιο ανάλαφρη.

4.Αντοχή στις αντιξοότητες: Είναι καλό να εύχεστε για την καλύτερη δυνατή έκβαση των πραγμάτων. Το ίδιο καλό είναι να αποδεχθείτε την πιθανότητα να μην τα καταφέρετε, το οποίο από τη μία είναι δυσάρεστο από την άλλη όμως είναι αντιμετωπίσιμο. Χρησιμοποιείστε αυτή την εμπειρία, ώστε να μάθετε πράγματα και να βρείτε τι θα μπορούσατε να κάνετε καλύτερα την επόμενη φορά! Κοιτάξτε μπροστά και προχωρήστε.

5. Αυτοεκτίμηση: Γιορτάστε τις επιτυχίες σας με τον ίδιο τρόπο που θα κάνατε για έναν φίλο σας ή για τα παιδιά σας. Αν δεν επιβραβεύσετε εσείς τον εαυτό σας για όσα έχει καταφέρει, ποιος θα το κάνει;